top of page
Logo#23272a.png
  • Writer's pictureNicoleta Copaci

Success Story din Olanda - Vlad Soltan


Vlad Soltan


International and European Law

University of Groningen

Groningen, Olanda


"Am fost acceptat condiționat la University of Groningen la facultatea International and European Law cu predare în engleză. Procesul de admitere a durat o lună și ceva după ce am inclus toate documentele pe platforma de aplicări a universității și am primit răspunsul mult așteptat. Însă procesul nu se terminase aici, mai exista un pas în aplicare - Mandatory Matching Program.


Mandatory Matching Program constă dintr-un test, sau două în unele cazuri, în baza unor lecturi și articole pe teme ce se predau în primul an de facultate. Programul e obligatoriu, însă nu este un criteriu de departajare pentru aplicanți, ci mai mult o verificare pentru viitorul student, dacă are aptitudinile necesare și dacă i se potrivește programul. Există anumite perioade în care poți susține programul, (în martie și iunie timp de 7 zile) când în orice zi la orice oră te poți conecta pe platforma universității și face testele. Pentru a alege în ce perioadă vrei să dai trebuie să trimiți un email universității în care soliciți să fii înscris la sesiunea fie din martie, fie din iunie. Rezultatele tuturor participanților vin după ultima zi de sesiune, dar rezultatele proprii imediat după efectuarea testului (test-grilă). Asigură-te că îți aloci o zi întreagă pentru matching, la International and European Law testul a durat 5 ore.


Eu fusesem deja acceptat condiționat înainte de Mandatory Matching Program, însă eram oricum obligat să îl îndeplinesc. Dar mă bucur mult că există astfel de verificare pentru că am putut vedea nivelul de greutate ale articolelor, lecturilor și testelor pe care le-aș avea în primul an de facultate.


Bachelor's care au Mandatory Matching Program obligatoriu:

• Faculty of Behavioural and Social Sciences

• Faculty of Law

• Faculty of Medical Sciences (BSc Human Movement Sciences)

• Faculty of Philosophy

• Faculty of Science and Engineering


TIP: Folosiți secțiunea pentru documente adăugătoare la maxim, scrisori de recomandări, diplome scanate, voluntariat etc. "

bottom of page