top of page
Logo#23272a.png
  • Writer's pictureNicoleta Copaci

Ce tipuri de scholarship poți avea?

Știai că există o varietate mare de tipuri de burse pentru studenți? În acest articol. vrem să explicăm cele mai importante și des întâlnite din ele.


Bursa merit-based se oferă pentru succese academice înalte, cum ar fi note bune sau un scor mare la examene. Aceasta de obicei acoperă o foarte mare parte din costurile de studiu.


Bursa need-based - poate fi obținută de cei care au o situație financiară precară și se stabilește în funcție de venitul anual al părinților. Multe universități de top din SUA oferă need-blind admissions, ceea ce înseamnă că vor analiza aplicația ta fără să ia în considerare situația financiară, iar în cazul în care ești admis îți oferă o parte sau chiar tot ajutorul financiar de care ai nevoie.


Bursa community service - se oferă celor care sunt membri foarte activi în comunitate, cu alte cuvinte cei care fac voluntariat.


Bursa by major - îți poate fi oferită de universitate în dependență de programul la care aplici.


Bursa athletic - se oferă studenților cu rezultate excepționale în sport. Aceasta se întâlnește preponderent în SUA.


Ultimul tip de bursă despre care vorbim astăzi este external scholarship, ea neavând legătură cu universitatea sau programul la care aplici. Acest fel de bursă îți poate fi oferit de diferite organizații non-guvernamentale, companii, guvernul țării respective etc. Trebuie să fii atent pentru că multe dintre ele pot avea condiții mai speciale pe care trebuie să le îndeplinești, de exemplu să lucrezi la compania care ți-a finanțat studiile după ce termini universitatea.


Ce întrebări ai în legătură cu bursele din străinătate? Scrie-ne în comentarii.


bottom of page